Романът на Алва Вандербилт

A Well Behaved Woman: A Novel of the Vanderbilts

информация

Превод: Надя Баева
Страници: 480
Корица: мека
ISBN 978-954-769-464-4

19.00 лв. 15.20 лв.

Безплатна доставка

за поръчки над 40 лв.

ЗА КНИГАТА

Новата книга на авторката на бестселъра „Романът на Зелда Фицджералд“ е посветена на Алва Вандербилт, забележителна личност, която използва своето огромно богатство, за да се бори за правата на жените преди повече от век.

Тази увлекателна история за една от най-ярките представителки на американската „позлатена епоха“ ни връща в края на XIX в. – време на бурно икономическо развитие и технологичен напредък, но и на закостенели нрави, предразсъдъци и неравноправие. Алва, дъщеря на разорен след Гражданската война плантатор от Алабама, се омъжва за внука на Корнилиъс Вандербилт, един от най-богатите магнати в Америка редом с Рокфелер и Карнеги. Красивата амбициозна южнячка попада в центъра на нюйоркския светски живот, организира най-бляскавите балове и приеми, проектира и строи имения, които и днес се смятат за архитектурни забележителности. Макар да има неограничени възможности да осъществява грандиозните си планове, независимата Алва е изправена пред предизвикателства, предателства и емоционални сътресения, които тя посреща по нестандартен начин – скандализира обществото със своя развод и става лидерка на суфражетките.

Запознайте се с Алва – живото доказателство, че историята се прави от тези, които знаят правилата на своето общество и време и имат смелост да ги нарушават.

Прочетете интервю с Терез Ан Фаулър за книгата тук.

Вижте още:

Разговор за „Романът на Алва Вандербилт“ в „Артефир“ по БНР „Христо Ботев“
„Романът на Алва Вандербилт“ – за първата разведена богата жена“ – ревю на Елица Павлович, „Момичетата от града“
„Романът на Алва Вандербилт“ – жената, която не се страхува да промени правилата“ – ревю на Вероника Вълева, „Аз чета“
„Прочетете историята на най-властната жена в Америка“ – представяне от Woman.bg
Видеопредставяне на романа в Store.bg

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
ЗА АВТОРА
Романът на Алва Вандербилт
Терез Ан Фаулър
Терез Ан Фаулър е родена в Илинойс, САЩ. Тя е единствената дъщеря в семейството, има двама братя и като дете е мъжкарана. Настоява да играе бейзбол, въпреки че в града ѝ има идеална за добрите момичета софтбол лига. Биографичните ѝисторически романи се радват на голяма популярност – особено тези за Зелда Фицджералд и Алва Вандербилт.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Престижен квартал
Престижен квартал
Терез Ан Фаулър

18.00 лв. 12.60 лв.

Романът на Зелда Фицджералд
Романът на Зелда Фицджералд
Терез Ан Фаулър

най-новите книги

Scroll to Top