Бог и златото

God and Gold

Най-видният американски археолог на идеите изследва със забележителна задълбоченост културните корени на големите политически движения и идеологии. Читателите на тази изключителна книга ще видят модерния свят в нова светлина. Джордж Уил Мийд ни предлага оригинален и провокативен труд върху ролята на глобалните сили. От нишките на историята, теологията, икономиката и политиката той изтъкава панорамно платно на възхода на англоезичните народи и на света, който са създали. Чърчил щеше да остане възхитен от „Бог и златото”.

информация

Страници: 624
Корица: твърда
ISBN 9789547692282

25.00 лв. 20.00 лв.

Безплатна доставка

за поръчки над 40 лв.

ЗА КНИГАТА

Най-видният американски археолог на идеите изследва със забележителна задълбоченост културните корени на големите политически движения и идеологии. Читателите на тази изключителна книга ще видят модерния свят в нова светлина. Джордж Уил Мийд ни предлага оригинален и провокативен труд върху ролята на глобалните сили. От нишките на историята, теологията, икономиката и политиката той изтъкава панорамно платно на възхода на англоезичните народи и на света, който са създали. Чърчил щеше да остане възхитен от „Бог и златото”. Фарид Закария Настоящата книга обсъжда няколко основни въпроса относно света, в който живеем. Какъв е специфичният политически и културен дневен ред, който англо-американците въвеждат в световната политика? Защо англо-американците доминират в надпреварата за формиране на световния ред? Как успяват да мобилизират икономически и военни ресурси, позволяващи им да побеждават враговете си? Защо толкова често вярват, че историята приключва – че тяхното могъщество вещае един мирен свят? Защо грешат всеки път? Какъв е смисълът, ако изобщо има смисъл, от англо-американското господство през последните триста години? Или, ако зададем последния въпрос по друг начин, какво е мястото на англо-американската ера в световната история? Уолтър Ръсел Мийд

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
ЗА АВТОРА
Бог и златото
Уолтър Ръсел Мийд
Уолтър Ръсел Мийд (р. 1952) е американски учен, професор по международни отношения и един от водещите специалисти по геополитика. Мийд е преподавал в Йейл, а понастоящем – в колежа „Бард“. Пише статии и рецензии за „Ню Йорк Таймс“ и „Уолстрийт Джърнъл“.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Няма други книги от този автор.

най-новите книги

Scroll to Top