Без свидетели

Missing Witness

“Вече не пишат такива книги, за съжаление. какъв прекрасен, голям истински роман. толкова човешки и така добре написан. Просто се чете на един дъх.” Джеймс Патерсън “Без свидетели” е литературният дебют на известния адвокат Гордън Кембъл, участвал лично в изготвянето на прочутото решение по делото “Миранда”, цитирано при всеки арест в САЩ днес.

информация

Страници: 416
Корица: мека
ISBN 9789547691704

14.00 лв. 11.20 лв.

Изчерпана

Безплатна доставка

за поръчки над 40 лв.

ЗА КНИГАТА

“Вече не пишат такива книги, за съжаление. какъв прекрасен, голям истински роман. толкова човешки и така добре написан. Просто се чете на един дъх.” Джеймс Патерсън “Без свидетели” е литературният дебют на известния адвокат Гордън Кембъл, участвал лично в изготвянето на прочутото решение по делото “Миранда”, цитирано при всеки арест в САЩ днес. Този невероятен съдебен трилър съчетава успешно напрежението и задъхаността на съдебното преследване на “Невинен до доказване на противното” и властовите амбиции и политическите борби на “Цялото кралско воинство”. А по емоционална сила и разтърсващ ефект може успешно да съперничи на “Време да убиваш” на Джон Гришам. През 1973 г. младият юрист и запален голф играч Дъг Маккензи постъпва на работа в престижна адвокатска фирма във Финикс. Той няма търпение да започне кариерата си при прочутия адвокат по наказателни дела Даниъл Морган. Когато синът на заможния фермер Ферис Едингтън, най-важния клиент на фирмата, е застрелян в дома си, Морган и Маккензи са наети от Ферис да защитават съпругата на жертвата, красивата Рита Едингтън. Освен нея другият човек, видян на местопрестъплението, е дванайсетгодишната й дъщеря Миранда, която страда от тежко психично заболяване. След убийството на баща си Миранда изпада в кататонен ступор и не може да бъде разпитана за случилото се. Единственият свидетел на убийството е овчарят Хуан Менчака, който само е чул изстрелите, но не е видял кой е извършителят. Полицията, окръжният прокурор и медиите са убедени, че майката е виновна. Адвокат Морган, който е легенда в юридическите среди, рядко губи дело и е готов на всичко, за да докаже противното. Верен на своите принципи, той печели и Рита Едингтън е оправдана. Така обаче вината за тежкото престъпление е прехвърлена върху малкото момиче. Скоро Миранда се събужда и прокурорът повдига обвинения срещу нея. Ферис Едингтън държи отново Морган и Маккензи да поемат защитата. Двамата адвокати са изправени пред най-трудния избор в живота си – те трябва да защитават човек, чиято вина практически са доказали. И това е само началото… “Без свидетели” пожъна такъв успех в САЩ, че бе номиниран за престижната награда “Едгар” за най-добър литературен дебют. Критиците са единодушни, че Гордън Кембъл е достоен съперник на Скот Търоу и Джон Гришам.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
ЗА АВТОРА
Без свидетели
Гордън Кембъл
Гордън Кембъл (р. 1942 г.) е адвокат и автор на романа „Без свидетели“ (2008). Това е неговият литературен дебют, за който получава изключително добри отзиви. Сравняват го с Търоу и Гришам. Кембъл живее в Солт Лейк Сити.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Няма други книги от този автор.

най-новите книги

Scroll to Top