Лий Чайлд с нови три романа за Джак Ричър

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Още поне три романа ще напише Лий Чайлд за Джак Ричър. Това обяви сайтът booktrade.info. Писателят подписа нов договор с „Transworld“ за общо пет нови книги. Освен романите за симпатичния и обичан герой Джак Ричър, в контракта има клауза и за новела с негово участие, както и за сборник с разкази. Първата от тях ще се появи на пазара през есента на 2017 г.

Следващата, 21-ва книга за Джак Ричър ще излезе на 7 ноември и се нарича „Night School“. През 2012 г. в интервю Чайлд каза, че смята да спре със случаите на Ричър след 21-вия роман, което означава, че тазгодишната му книга трябваше да е последна от поредицата. „Планирам да спра на 21-вата книга. Искам да покажа уважението си към книгите на Джок МакДоналд за Травис МакГий, които са 21. Затова смятам, че и книгите за Ричър трябва да са толкова“, каза тогава авторът за сп. „Плейбой“.

За да успокои почитателите си обаче наскоро той сподели: „Премислих и промених намеренията си заради читателите си. Те създадоха феномена Ричър. Искат още. И какво, да им откажа ли? Има още много истории за разказване. Радвам се, че издателите ми са съгласни и се споразумяхме. Заедно сме от самото начало. Те са ми като семейство. Така че наистина нямам търпение.“

Тази година, през октомври, се очаква втората поява на Джак Ричър на големия екран: Не се връщай“.

Източник: LIRA.BG

Scroll to Top